Toepassing: Studiekeuze123


Mooi voorbeeld van een toepassing met gebruik van onderwijsdata: Studiekeuze 123. Hier ontdek, vergelijk en kies je je opleiding. Met gebruik van objectieve informatie over alle erkende hbo- en wo-opleidingen van Nederland.

Benieuwd welke data-sets daarvoor gebruikt zijn? Check: https://data.overheid.nl/community/application/4052

Welke organisatie zit er eigenlijk achter deze toepassing? Je kunt dat nog niet zo duidelijk zien op data.overheid.nl of op de site. We goed dat je de datasets erachter direct zelf kunt checken.

1 like

Hey Hayo, ik heb even gekeken en op de website dit gevonden: Studiekeuze123® is een stichting die door studenten, het hoger onderwijs en ministerie van OCW is opgericht om objectieve studiekeuze-informatie te verzamelen en te verspreiden. Studiekeuze123 beheert informatie over de erkende opleidingen aan hogescholen en universiteiten en voert jaarlijks de Nationale Studenten Enquête® uit.

Hi community,

Onderdeel van deze toepassing is ook de tool ‘van profiel naar studie’.

Voor check-the-facts zijn we bezig met het toevoegen van een profiel-filter waarmee studenten opleidingen kunnen filteren met hun profiel (EM/CM/NT/NG).

Op de website van de toepassing staan nog veel meer data bronnen. https://studiekeuze123nl.cdn.prismic.io/studiekeuze123nl/5939782c-cd51-4c29-8ec8-48822c18fca0_Bronnen+Studiekeuze123+-+Release+20.8.pdf

Weet iemand of dit open data bronnen zijn? Het gaat ons nu vooral om de dataset ‘aanvullende vooropleidingseisen’, geleverd door de instellingen en verzameld door HOVI (Hoger Onderwijs Voorlichtingsinformatie).

Bedankt voor het meedenken!

1 like

@Victorine.Nillesen kun jij @Eva hierbij helpen?

Hoi @Eva ik doe navraag bij Studiekeuze123, ik hou je hiervan op de hoogte!

Super, thanks!! @Victorine.Nillesen

@Eva Ik heb deze reactie van ze gekregen:

"Studiekeuze123 beheert enkele producten waarvoor een licentie afgegeven kan worden. Dat gaat via een aanvraagformulier en de aanvraag wordt wel gecheckt maar in principe bevat dit open data. Een van die producten is de Studiekeuzedatabase waarin meerdere bronnen en gegevens worden samengebracht.

Op deze pagina vind je meer informatie over de Studiekeuzedatabase, welke informatie erin zit, hoe je toegang kan aanvragen tot de database en wat de leveringsvoorwaarden zijn: https://www.studiekeuze123.nl/studiekeuzedatabase"

2 likes

Bedankt voor het uitzoeken @Victorine.Nillesen

Bedankt, ik heb toegang aangevraagd! @Victorine.Nillesen

2 likes