Prototype Onderwijsdata Dashboard voor studiekiezers en analisten (en ...?)

Hi community! @jasmin en ik zijn bezig met een dashboard voor het visualiseren van onderwijs data. We willen hiermee het onderzoeken van deze data toegankelijker maken (‘Exploratory Analysis’) door het visualiseren van data o.a. op een kaart. Daarnaast willen we verschillende onderzoeksvragen beantwoorden door de data te analyseren en resultaten hiervan te delen in een video en/of (praktisch) artikel.

Zie hieronder een (engelstalige) demo van ons eerste prototype:

En, wat vind jij ervan? We kijken uit naar jullie feedback en horen graag welke analyses/visualisaties waardevol kunnen zijn! Laat het hieronder even weten…

1 like

Wauw, ziet er goed uit @Eva!

Dat ziet er goed uit @Eva en @jasmin. Complimenten!

Feedback van community vergadering:

@jasmin Voor het plotten van de groei in het aantal ingeschreven studenten per jaar kunnen we ook een horizontale bar plot proberen zoals:

Zo zijn de namen van de universiteiten makkelijker te lezen (overlappen ze niet meer) en kunnen we het verschil in ingeschrevenen per jaar plotten. We kunnen dit ook gebruiken per jaar als de groei niet zo belangrijk is voor de gebruiker.

Ben benieuwd wat je ervan vindt!

1 like

@Eva Nice idea! I will look into implementing something like this soon. I’ll post here once I’ve made some progress on this. Thanks :slight_smile: !!

Great, looking forward to seeing the results! :slight_smile:

@jasmin en ik vonden het een tof idee om een filter toe te voegen voor de profielen. We hebben daarvoor data nodig over de toelatingseisen per studie. De dataset die we nu gebruiken (van DUO) heeft een kolom met de CROHO Opleidingscode, hierop kunnen we de tabellen combineren.

Heeft iemand een idee waar we deze data kunnen vinden? Een tabel met de toelatingseis (profiel) en de opleidingscode.

Wellicht dat @friso.snijder jullie kan helpen met deze vraag?

1 like

We gebruiken o.a. deze dataset met informatie over het aantal ingeschreven studenten in het wo voor het dashboard. Deze dataset is nu beschikbaar in csv format, maar zouden we graag via een API gebruiken zodat de data altijd actueel is. De API van DUO lijkt deze specifieke dataset nog niet beschikbaar te stellen. Klopt dit en zijn er plannen om dit later wel toe te voegen? @jelle.verburg @friso.snijder

https://duo.nl/open_onderwijsdata/databestanden/ho/ingeschreven/wo-ingeschr/

Hi @Eva Ik vraag het even na aan @friso.snijder

1 like

@Eva Ik krijg vanuit DUO de volgende reactie:

Wat op de API beschikbaar is gesteld onder het thema ingeschrevenen hoger onderwijs zijn de volgende datasets.

de api uitleg is hier te vinden:

1 like

Super, bedankt voor de info! :slight_smile:

Even een update over dit prototype ‘Check-the-Facts’!

Vanmiddag tijdens de onderwijs community meeting, laten we een demo zien van de (eerste) LIVE versie van de applicatie. Er zijn verschillende pagina’s en visualisaties om de data begrijpelijker te maken voor de diverse hergebruikers.

Kijk gerust al even rond of kijk mee tijdens de demo vanmiddag, tot dan!

2 likes

UPDATE
The stream plot is fixed, it is reactive and uses filters. More coming soon!
Have some feedback? Feel free to reply to this thread :grin:

2 likes

Looks great! :smiley: