Condities voor data delen

In het tweede halfjaar van 2020 doet data.overheid.nl onderzoek naar de condities voor data delen. Condities voor het delen van data kunnen allerlei vormen hebben. Niet alleen gesloten data heeft deze condities, ook voor open data die publiek beschikbaar wordt gesteld zijn deze condities gedefinieerd. Je ziet ze bijvoorbeeld in de Creative Commons licentie terug. Een CC-BY licentie voor publieke data betekent dat er een conditie is om “naamsvermelding” toe te passen.

Welke condities zie jij voor publieke data? En welke voor beperkte data? Wat vind jij dat de rol van data.overheid.nl moet zijn in het zichtbaar maken van niet publieke data en de condities voor het delen van deze data?

Op 5 november 2020 organiseert data.oveheid.nl een gebruikersbijeenkomst over datadelen waar ook de condities voor het delen van data aan bod komen. Geïnteresseerd? Kijk hier voor meer info en de uitnodiging om deel te nemen. De bijeenkomst is volledig online en voor iedereen toegankelijk. https://data.overheid.nl/actueel/bijeenkomsten/gebruikersbijeenkomst-data-delen-op-5-november-2020

Leuk, ik ben erbij! Heb me net via het linkje aangemeld.